Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

HAR DU PROBLEMER MED PSOAS, HOFTEBØJER?

Psoas musklen er den største muskel i kroppen der krydser bækkenet. Musklen kaldes for høftebøjeren på dansk.

Det er en muskel der har indvirkning på en masse funktioner og kan være årsag til mange problemer.
De typiske problemer med psoas er når hoften klikker, hvis har du smerter dybt i hoften - især når du bøjer hoften, men den kan også være årsag til lændesmerter, lyskesmerter, lårsmerter og/eller sovende fornemmelse i benene, mavesmerter, forstoppelse, menstruationssmerter mm.
Psoas har desuden direkte kontakt til vores vejrtræningsmuskel og til vores tarmsystem.

Musklen er også tit i problemer i den stressede og følsesmæssigt påvirkede krop hvor den kan spænde op og give smerter.


PSOAS ANATOMI

Grundlæggende er Iliopsoas, som er musklens rigtig navn, den vigtigste af vores dybe høftebøjer komplex og får nerveforsyning fra vores femorale nerve og lumbale plexus.

I virkeligheden består musklen af to muskler;
-Psoas major: som udspringer fra vores 1-4 lændehvirvel, hvor den går frem ned under lyskebåndet og hæfter på trochanter minor på lårbensknoglen.
-Illiacus, som smelter sammen med psoas major, hvor den løber fra forfladen af vores hofte karm og hæfter samme sted som psoas

PSOAS' FUNKTIONER

Illiopsoas er vores stærkeste høftebøjer og er især vigtig under gangen og ved løb, hvor den primært bøjer hoften.
I rygliggende position vil det være den muskel der bøjer overkroppen op mod knæene når man laver ‘mavebøjninger’.
Derudover roterer den også vores hofte udad og er med til at lave en sidebøjning af overkroppen, lige som den er meget signifikant når det kommer til stabilisering af bækkenet.
Psoas er en vigtig muskel, som også skal beskytte kroppen og organerne. Hvis vi f.eks. falder, vil vi reagere med at krumme os sammen - her bliver psoas aktiveret. Dette ligger gemt i vores reflektoriske (autonome nervesystem) mønster og styres på hjerneniveau, det kan du læse mere mere længere nede på siden.

Psoas mange funktioner gør at den er kompliceret at diagnosticere og behandle, men dette har vi rigtig lang erfaring med hos CPH Osteopati.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Psoas behandles effektivt af CPH OSteopati's dygtige færdiguddannede osteopater. Slip for smerter i hoften, maven, ryggen, eller ned i benet. Psoas påvirker hele kroppen | CPH Osteopati | Amager | Birkerød | Ballerup | Køge

PSOAS OG HOFTESMERTER
Et af de typiske tegn på problemer med Illiopsoas er hoftesmerter dybt i eller på forsiden af hoften.
Typisk kommer smerter i hoften ved aktivitet, altså når du aktivt bruger musklen, men den kan også være smertefuld, hvis man har siddet gennem længere tid og skal rejse sig.
Derfor kan den skabe problemer for både motionisten, atleten, men også for personen med stillesiddende arbejde, feks på kontor, da musklen, hvis man er bøjet i hoften mange timer om dagen, kan trække sig sammen og blive stiv, øm og hård.
Typiske tegn er skarpe smerter, dybe smerter, jagende smerter i hoften foran, ved bevægelse af hoften.


- Læs mere om hofteproblemer her:

PSOAS OG LÆNDESMERTER
Lændesmerter skyldes meget ofte din hoftebøjer. Vi behandler altid hofte og lænden sammen, da de to områder har stor påvirkning på hinanden.
Har du længerevarende rygsmerter som du ikke kan komme af med, så er psoas måske årsagen og her er forklaringen;

Psoas major udspringer, som nævnt tidligere, fra vores 1.-4. lændehvirvel på forsiden. Det betyder, at den spiller en signifikant rolle i forhold til bevægelsen af ryggen.

En stiv eller spændt psoas kan således være årsag til låsninger i ryggen, hekseskud, stivhed, smerter, discus prolaps og meget mere.
En understimuleret og svag psoas kan ligeledes være årsag til at ryggen kan føles svag, træt og kan muligvis også give smerter.

Ryggen kan den anden vej rundt også være årsag til problemer med psoas, af samme årsager som nævnt ovenfor.


- Læs mere om rygproblemer her

PSOAS OG MAVESMERTER / ONDT I MAVEN / KVALME
Psoas sidder dybt nede i maven på hver side af navlen.
Her har den tæt kontakt med bugen og med flere vigtige organer blandt andet tarmsystemet.
Generelt kan smerter fra musklen i sig selv ofte fejltolkes som mavesmerter, fordi den ligger så dybt, men den kan også være årsag til problemer som forstoppelse, oppustethed, ondt i maven, irritabel tyktarm, fordøjelsesproblemer og her er forklaringen;

Fordi psoas ligger i så tæt kontakt med tyktarmen, så kan en spændt psoas begrænse den naturlige bevægelse af tyktarmen.
Det kan medføre førnævnte problemer. Tarmen får pga spændingerne ringere vilkår i forhold til at kunne opretholde optimal tarmbevægelse der er nødvendig for en god fordøjelse og derfor behandles psoas meget ofte når man har problemer med maven.


- Læs mere om forstoppelse her

- Læs mere om irritabel tyktarm her

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

vBEhandling af hoften og psoas, hoftebøjeren. Få øvelser og behandling hos færdiguddannede dygtige osteopater i dag. Osteopati, København, Ballerup, Køge, Birkerød

PSOAS OG VEJRTRÆKNINGSPROBLEMER
Psoas har anatomisk direkte kontakt med vores vejrtrækningsmuskel, Diafragma.
Således kan spændinger i psoas påvirke vores vejtræning og give problemer med dybe vejrtrækninger, smerter ved vejrtrækning og medføre overfladisk vejrtrækning.
Psoas musklen og din vejrtrækningsmuskel er fuldkomment fysisk forbundne i kroppen. Hvert eneste dybe åndedrag plejer, mobiliserer, ilter og hydrerer din psoas muskel. Dog kan det være virkelig svært at at trække vejret dybt og grundigt hvis psoas er spændt og usmidig. Den blokerer ganske enkelt for, at du kan trække vejret dybt og føle dig fri i din krop.

Diafragma, vores vejtræningmuskel, kan den anden vej rundt selvfølgelig også være årsag til smerter og problemer med hoftebøjeren, dette er som så meget andet et tovejs system.

PSOAS OG LYSKESMERTER
Hoftebøjermuskulaturens vej fra ryggen til lårbenet går forbi lyskenen og under lyskebåndet.
Hvis psoas er spændt kan man fra forsiden af lyskeområdet opleve en smerte, lige som man ofte vil kunne høre et smæld eller klik, dybt fra hoften under bevægelse. Dette kaldes ofte for en indre springer hofte.

Smerter fra lyskenen bliver ofte udtalt under fuld hoftebøjning når knæet er trukket helt op til brystkassen. Snævre pladsforhold under lyskebåndet kombineret med en muskel der er spændt og derfor fylder meget, kan medføre smerter fra lyskenen, primært under aktivitet.


- Læs mere om sportsskader her

PSOAS OG SOVENDE/SUMMENDE/PRIKKENDE FORNEMMELSE I BENET

De to muskler psoas major og illiacus smelter sammen lige inden de går under lyskebåndet.
Under lyskebåndet, i lysken, går de i en lille kanal sammen med vores femorale nerve, nervus Cutaneus Femoralis lateralis, der giver signaler til følesansen på forlåret, primært ydersiden.
Er musklen spændt, vil psoas skabe pladsproblemer for nerven som derved kan blive klemt i lyskenen og det kan give sovende, summende, prikkende, stikkende og tiltider brændende fornemmelse  på for- og yderside af låret

Årsagerne er ofte en spændt psoas men graviditet og overvægt øger også risikoen for tryk på nerven.

Foroverbøjning i hoften, fødsel eller vægttab kan afhjælpe og lindre symptomerne.

Mange der har dette problem, har ofte ondt i ryggen også og derfor bliver problemet fejlagtigt kædet sammen med problemer som discus prolaps.


- Læs mere om rygsmerter her

- Læs mere om graviditetsgener her

PSOAS - FØLELSER OG STRESS
Ved en psykisk stresstilstand i kroppen oplever mange mennesker mavesmerter.
Disse smerter kan skyldes mange forskellige ting, men en af dem kan være spændinger i psoas.

Hvis du oplever stress enten psykisk eller fysisk eller er følelsesmæssig i ubalance aktiveres kroppens kamp/flygt nervesystem.
Her aktiveres vores muskelfibre i skeletmuskulaturen, der strømmer blod til, tonus øges, så kroppen er klar til enten at kæmpe eller flygte. Dette vil selvfølgelig også påvirke din psoas.


Psoas er altså en del af den såkaldte kamp-flygt respons, som er koblet til vores primitive reflekser via vores autonome nervesystem.
Når nervesystemet er presset, og din krop er endt i en stresset og belastet tilstand, ser vi behandlere meget ofte, at psoas musklen reagerer.
Det kan opleves på mange måder, som tidligere nævnt kan det være smerte eller ømhed i hofter, bækken, ryg. Du kan føle dig oppustet, have mavesmerter og med træg fordøjelse. Du kan som tidligere nævnt i høj grad føle, at du har svært ved at trække vejret dybt.
I disse tilfælde er det vigtigt, at have fokus på de bagvedliggende årsager til at kroppen og nervesystemet er i en ubalance, lige som det er vigtigt at fokusere lokalt på selve musklen. Vi kan hjælpe med begge dele.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

ÅRSAGER TIL PSOAS PROBLEMER
Problemer med psoas skyldes ofte stress, inaktivitet, overbelastning, f.eks under sport, gang, løb, eller generel træning. Hos mange mennesker er denne muskel dog også i problemer i forbindelse med stillesiddende arbejde, dette kan medføre at musklen bliver forkortet og spændt.

Problemer med ryggen f.eks låsninger, diskusprolaps, nedsat styrke mv vil direkte påvirke psoas, da den hæfter på lændehvirvlerne.
Psoas er også følsom overfor stress og er derfor ofte en muskel vi ubevidst spænder op i.
Problemer med fod, ankel, knæ, eller hofte kan også påvirke funktionen af psoas.

OSTEOPATI, BEHANDLING OG PSOAS
Hvis du lider af problemerne som nævnt, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi hjælper med korrekt diagnosticering, behandling og øvelser til dig der har problemer med psoas.

Vi forsøger at finde frem til årsagen og gøre dig klog på hvorfor du har fået problemet og sammen afhjælper vi dine problemer via manuel behandling, øvelser, råd og grundig vejledning.

ØVELSER FOR PSOASMUSKLEN

Hvis du oplever problemer med psoas er det vigtigste du kan fokusere på din livsstil altså, kost, motion, søvn, stress.
Du skal have balanceret kost, dyrke jævnlig motion, minimere stress.

Her kan du finde vores træningsøvelser til dig med psoas problemer.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER