Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

ER DU GRAVID OG HAR GRAVIDITETSGENER?


I Danmark bliver der årligt født ca 65.000 babyer.

Langt de fleste kvinder vil gennem deres graviditet opleve alt fra gener og ubehag til stærke smerter.

Det er ofte symptomer som kvalme, bækkenløsning, rygsmerter, hovedpine, svimmelhed mv der er årsag til problemerne. Nyere undersøgelser lavet på offentlige ansatte på hospital i nordsjælland viser at gravide har 3 gange så meget fravær end deres ikke gravide kolleger.

Dette kan skyldes forskellige faktorer, men tæller blandt andet: bækkenløsning, rygsmerter, svimmelhed, kvalme, forstoppelse og meget mere.


GRAVID OG BÆKKENSMERTER

Bækkensmerter opstår rigtig ofte under gravidiet. De kan være forbigående og er en naturlig del af kroppens udvikling under graviditeten. 

Presset på bækkenet øges i takt med at babyen vokser og moren tager på i vægt.  Der kan derfor kommer smerter fra bækkenets “SI”-led ved lænderyggen eller foran til ved skambenet. Det er vigtigt at lytte til kroppens signaler hvis man oplever bækkensmerter, og nedsætte aktivitet da det ellers kan føre til bækkenløsning.

Du kan læse meget mere om bækkensmerter her.

GRAVID OG BÆKKENLØSNING

De fleste gravide oplever i løbet af graviditeten en betydelig ekstra fysisk belastning. Det er normalt, at der kommer en del ubehag med belastningssmerter i og omkring bækkenet som tidligere nævnt.

Bækkenringen bærer kroppens vægt. Musklerne, som hæfter sig på bækkenringen, sørger for, at leddene ikke overbelastes eller fejlbelastes.  

De hormoner, som findes i blodet under graviditeten, påvirker leddenes bevægelighed og er med til at smidiggøre dem. Leddene bliver lidt “blødere”, således at barnets hoved ved fødslen lettere kan komme igennem fødselsvejen. Det betyder også, at leddene lettere kan blive overbelastede fordi de bliver ‘blødere’ og mere bevægelige, og ledbånd og muskler derved ikke er i stand til at beskytte leddene i samme omfang. Det kan medføre overbelastning og inflammation i bækkenets led og tilhørende ledbånd.

Du kan læse meget mere om bækkenløsning her og få 10 gode råd til dig med bækkenløsning her.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Graviditets smerter, bækkenløsning, hovedpine og gravid. Forstoppelse som gravid. Smerter ubehag og kvale. Osteopati på Amager, Ballerup og Køge. Vi kan hjælpe dig

GRAVID OG HOVEDPINE

Hovedpine er en meget almindelig lidelse under graviditeten. 

Der findes flere forskellige former for hovedpine, men den typsiske form for hovedpine man oplever som gravid er hormonrelateret hovedpine. 

Den er ofte forårsaget af stofskifte og hormonelle forandringer som man går igennem i graviditeten.

Andre former for hovedpine kan være spændingshovedpine og migræne som oftes mindskes under graviditeten hvis man i forvejen er ramt af dette.

Du kan læse mere om hovedpine her

GRAVID OG SVIMMELHED

Den hyppigste årsag til svimmelhed som vi møder er nakkespændinger.

Spændingerne i kroppen siger som presset stiger og det kan medføre ubehag og svimmelhed,

Nakkespændinger giver ofte symptomer som hovedpine, øget træthed, svie og smerter i nakkemusklerne hvilket i sidste ende kan medføre svimmelhed.

Nakkeproblemer som hold i nakken og stivhed i nakken  kan alle påvirke udvikling af svimmelhed. For det første fordi det kan skabe nedsat bevægelighed af nakken og dermed medfører spændinger og for det andet fordi de blodkar der forsyner hjernen med blod og ilt passerer i nakken og på halsen.

Svimmelheden kan også opstå pga. blodtryksproblemer. Under graviditeten er blodtrykket hos de fleste kvinder nemlig ganske lavt. Det vil sige, at et lidt lavt blodtryk er normalt. Nogle vil dog opleve svimmelhed ved hurtige bevægelser, men det er ganske ufarligt og skyldes det lave blodtryk.

Du kan læse mere om svimmelhed ved at klikke her

GRAVID OG RYGSMERTER

Der kan ofte forekomme smerter fra ryggen i løbet af graviditeten. Smerterne er ofte i lænden og de opstår typisk fra omkring uge 20. Det kommer i takt med den stigende vægt og med den tiltagende nedsatte mobilitet i bækken og ryg.

Mange bliver ofte også mere immobile og den nedsatte evne til at bevæge sigm kan være medvirkende årsag til smerter fra ryggen og lænden især.

Du kan læse mere om rygsmerter ved at klikke her

GRAVID OG KVALME

Mange kvinder oplever kvalme af varierende intensitet gennem deres graviditet. Kvalmen kan medføre opkastninger flere gange om dagen fordelt på hele dagen. Hvis kvalmen er efterfulgt af opkastninger, er det essentielt med væske i form af vand, da man kan dehydrere ved at kaste op jævnligt. 

Den bagvedliggende årsag til kvalme er ukendt, men skønnes at skyldes hormonelle forandringer i kroppen.

Osteopatisk behandling er ikke indikeret her, men gode råd kan være at undgå tom mave. Snack gerne ofte, sørg for hele tiden at spise og drikke, hvis det er dét, du har lyst til. 

Få bevæget kroppen inden for hvad der er tåleligt med din kvalme. Det kan være en rask gå -eller cykeltur tur. 

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

GRavid og vejrtrækningsproblemer, øget tissetrang, hæmorider, graviditetsmassage, lindring af graviditetssmerter. Osteopati til dig. Amager Køge København Ballerup

GRAVID, FORSTOPPELSE OG HÅRD MAVE

Kvalmen kan være årsag til ændrede spise- og drikkevaner, den ændre kost kan være direkte årsag til forstoppelse. Sørg for at spise så tæt på din normale kost som muligt.

Mange bliver ramt af forstoppelse eller hårdmave efter uge 10, hvor man begynder på jern tabletter, og indtagelsen af jern kan ofte medføre forstoppelse.

Forstoppelse kan også senere i graviditeten skyldes pladsmangel til fordøjelsessystemet, hvilket kan opstå når babyen vokser. Det kan medføre nedsat peristaltik af tarmsystemet, f.eks fordi livmoderen kan trykke på tarmen, hvilket medfører forstoppelse.

Hormonel årsag til forstoppelse skyldes øgning af hormonet progesteron i graviditeten. Progesteron forhindrer kroppen i at gå i fødsel før tid, ved at virke afslappende på livmodermuskulaturen. Effekten er den samme på tarmenes muskler der bruges til at transport af afføring. Dette vil medvirke til forstoppelse. 


Det er igen vigtigt her at drikke rigeligt med væske samt huske at spise fibre, tilskud som husk kan være en god ting, hvis du lider af forstoppelse under din graviditet.
Bevægelse er også noget der kan sætte gang i tarmsystemet, så hyppige gåture kan anbefales.

Læs mere om forstoppelse ved at klikke her.

GRAVID OG HÆMORIDER

Hæmorider er udposninger af blodårerne i endetarmen. De kan sidde både udvendigt og indvendigt på tarmen og kan variere i størrelse og de indvendige. Symptomer kan være perioder med kløe og smerter. 

Ved toiletbesøg kan der være blødning, både når man tørre sig, men også i større mængder i toilettet. 

Hæmoriderne skyldes ofte øget tryk i på endetarmens blodårer der følger med graviditeten, lige som forstoppelse kan være med til at forværre eller være årsag til problemet. 

GRAVID OG TISSETRANG

Den voksende livmoder og urinblæren ligger direkte op ad hinanden. 

Du kan derfor allerede tidligt i graviditeten oplevet øget tissetrang da livmoderen vokser hurtigt. 

Det vil påvirke pladsen i bækkenet og det øgede pres på blæren vil sende signal til nervesystemet om at du skal tisse. Det sker fordi trykket i blæren vokser og under normale omstændigheder sker det når blæren fyldes med urin. Men trykket øges altså også på blæren når livmoderen vokser.

GRAVID OG VEJRTRÆKNING.

Det øgede pres maven kan skabe problemer med vejrtrækingen. Det skyldes som oftest at vejrtrækningsmusklen, diafragma, får trænge plads forhold som babyen vokser i maven.

Det vil typisk medføre at vejrtræningen bliver mere overfladisk da det ikke er muligt at trække vejret ned i maven, Den overfladiske vejrtrækning kan medføre stivhed i i bryst kasse og ryg som derved også vil være med til at begrænse vejrtræningen.

Lungerne vil ligeledes have mere trykkede pladsforhold og man kan få svært ved at fylde lungerne helt med luft. Problemerne tager gradvist til jo længere hen man når i graviditeten.

OSTEOPATISK BEHANDLING AF GRAVIDE

Hos CPH Osteopati har vi specialiseret os i at  finde og behandle årsagerne til graviditetsproblemer. Ingen graviditeter er ens og vi tager højde for dig og din situation i behandlingen og undersøgen af årsagerne. Vi kommer altid med råd og vejledning til hvordan du selv kan forbedre din situation hvad end dine graviditetsproblemer måtte skyldes.

Vi bruger blide osteopatiske behandlingsteknikker der er skånsomme for dig og dit kommende barn. Hos os er I begge i trygge hænder.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
2 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
4 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
4 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER

unsplash