Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Matti Kelmann, Osteopat & Fysioterapeut

LIDER DU HOFTESMERTER / HOFTEPROBLEMER?

Hoftesmerter kan se ud på mange måder og have mange symptomer. hoftesmerter kan vise sig vedondt i hoften, smerter på ydersiden af hoften, psoas (hoftebøjer) problemer. Det kan være generelle hofteproblemer under løb og træning og lignende. Men smerter i hoften kan også skyldes springerhofte, hoftestivhed og nedsat bevægelighed i hoften, samt hoftedysplasia (ustabil hofte), overbelastning og fiberskader i hoften eller lysken.

Derfor er det ekstra vigtigt ved hoftesmerter at betragte hele kroppen som en helhed, dvs ryggen, bækken, hoften, knæ, ankel, fod, samt organer, bindevæv, fascier mv

Se vores øvelser, klik her.

HVORFOR HAR JEG ONDT I HOFTEN?

Det primære fokus i undersøgelsen og behandlingen af hofteproblemer ligger i at klarlægge årsagen til problemerne, men inden da skal det afklares hvilken struktur der er smertegivende. Muskler, ledbånd/sener, led, knogler, blodkar og nerver kan alle give smerter og eller problemer (ondt i lysken /ondt i hoften).

Vi laver derfor en helhedsorienteret undersøgelse, for at finde årsagen til problemerne der ofte kan stamme, fra brystkassen, lænden, knæet, anklen eller organer. Herefter kan relevant behandlig påbegynde med fokus på, at fjerne årsagen til problemerne samt øge blodgennemstrømingen til det skadede væv.

Som supplement til den manuelle behandling instrueres i træningsøvelser.  Træning af hoften, lysken, knæet, ryggen, låret, anklerne mv skal først påbegyndes efter at årsagen til skaden er blevet fjernet, da problemet eller kan være tilbagevendende.

HOFTELEDDETS ANATOMI

Hofteleddet er et kugleled og et af de største og mest stabile led i kroppen.

Hofteskålen er meget dyb og med dens ledlæbe dækker den mere end 50% af ledhovedet. Det er således meget svært at trække ledhovedet ud af ledskålen uden at beskade ledlæben. Vakummet mellem ledskål og ledhovedet alene er over 25 kg og ydermere er leddet omgivet af nogle af de stærkeste ledbånd i kroppen. Pga af denne opbygning går hoften meget sjældent af led når man sammenligner med f.eks skulder eller albueleddet.

Hofteproblemer viser sig oftest ved smerter eller irritation midt på lyskebåndet. Smerterne kan også forekommer på bagsiden af låret og helt ned til knæet. I mange tilfælde kan man have knæsmerter, men årsagen stammer i virkeligheden fra hoften, da mange muskler har indflydelse på både hofte og knæled

HOFTESMERTER OG ISKIASNERVEN

Hofteproblemer især relateret til balden eller ydersiden af hoften kan skyldes din piriformis muskel. Denne muskel fungerer som stabilisator og udadrotator for hoften. Hvis denne muskel bliver overbetalstet eller stram kan den afklemme din iskias nerve, som enten løber snært forbi muskelen eller faktisk peneterer og går igennem musklen. Der kan derfor være en stærk sammenhæng mellem smerter i hoften eller ballen og smerter der trækker ned i benet, som også kan være sovende, prikkende eller stikkende. Læs mere om iskias problemer, klik her.

HOFTESMERTER OG ARTROSE

Hofteledsartrose opstår ofte hos middelaldrende eller ældre mennesker.

Smerterne sidder oftest i lysken eller på ydersiden af hoften. Det kan trække ned på bagsiden af låret til knæet.

Smerterne kommer efter aktivitet f.eks. længere tids gang eller fysisk aktivitet.

Man kan ofte opleve morgenstivhed i leddet når man skal igang og generel stivhed, når man har brugt hoften.

Som det bliver værre, vil man have problemer blot når man rejser og sætter sig eller går en tur.

Der kan i forbindelse med artrose forekomme hofteledskapsel stramhed/skrumpning og det vil nedsætte bevægeligheden af hoften og man får svært ved at gå på trapper, tage strømper på eller sætte sig på toilettet.

HOFTESMERTER OG BURSITIS, SLIMSÆK INFLAMMATION

Der findes forskellige slimsække omkring hoften. Disse kan blive irriterede og inflammerede hvor efter de vil hæve op og gøre ondt. Dette kan foruden smerte medføre nedsat bevægelse i hoften.

- Trochanter Bursit er en meget almindelig problematik hvor slimsækken på ydersiden af hoften bliver inflammeret. Man mærker ofte smerter i jag, f.eks når man skal ind og ud af en bil og i de fleste tilfælde, vil det være umuligt at sove på den side hvor slimsækken er inflammeret.

Af og til kan bevægelse af hoften være medført af en knæk lyd fra ydersiden. Smerterne kan gå fra ydersiden af hoften over knæet til underbenet. Smerterne kan også i visse tilfælde trække om i ryggen og symptomerne kan derfor være rygsmerter.

- Iliopectinieal bursit er inflammation af slimsækken på forsiden af hoften i lyskeområdet. Det forværres når man bøjer hoften fuldstændig eller når man strækker den helt ud. Igen kan der forekomme knæk lyde ved bevægelse. Det vil være ubehageligt, at sidde dybt i f.eks en sofa eller en stol.

- Ischiogluteal bursit er inflammation af slimsækken omkring sædeknuden. Smerter her vil selvsagt gøre det svært at sidde ned og smerterne vil være i balle regionen. Smerterne kan opstå ved direkte slag i området eller ved at belaste det for meget gennem længere tid. Smertene kan trække ned i baglåret til knæhasen.

ondt i hofte, hoftesmerter, springerhofte, slidgigt, hoftebøjer behandles med osteopati og fysioterapi i københavn og Ballerup. CPH osteopati eksperter i hofteproblemer og hoftesmerter.

HOFTESMERTER OG FIBERSPRÆNGNINGER

Der kan forekomme muskelskader, forstrækninger og fibersprængninger i alle musklerne omkring hoften. Musklerne inddels i grupper af indadfører, udadfører, hoftestrækkere, hoftebøjere samt ind -og udadrotatoere.

Problemerne forekommer ved momentane kraftanstrengelser der overskridder musklernes tolerancetærskel, men kan også forekomme ved længere tids spidsbelastninger. Problemerne opstår pludseligt og smerterne vil være jagende og dybe ved aktivitet af den skadede muskel.

Ved mildere skades kan forventes en pause på 2-3 uger. mens voldsommere skader ofte resulterer i op til 8 ugers pause.

HOFTESMERTER OG SPRINGERHOFTE

Springerhofte er karakteriseret ved et klik eller klonk fra hofteregionen ved særlige bevægelser. Lyden er ikke altid forbundet med smerte.

33% af dem med springerhofte føler dog smerte samtidig med, at lyden i hoften udløses. Dette ses specielt hos atleter med ensformige bevægelses mønstre, f.eks. løbere, rorere, cykelryttere, fodboldspillere mv. Springhofter opdeles topografisk i ydre (ekstern) og indre (intern) springer hofte. Ved ydre springerhofte er det lange senespejl på lårets yderside (tractus iliotibialis) eller gluteus maksimus musklen for stramme og fanges af et knoglefremspring på hoftens yderside (trochantor major), når hoften bøjes og strækkes. Dette problem ses oftest i aldersgruppen 15-40 år, og kvinder er oftere ramt end mænd.

Indre springhofte skyldes, at iliopsoas-senen, hoftebøjeren, springer eller ruller hen over lårbenshovedet og eller skambenet og er ofte smertefrit.  Årsagen til den indre springhofte kan være for et stort  knoglefremspring på skambenet eller for stram hoftebøjer muskel.

ANDRE HOFTEPROBLEMATIKKER

Hoftesmerter på ydersiden af hoften, hofteproblemer under løb og spurt. Ondt i hoften.

Springerhofte - intern eller ekstern (klik i hoften). Artrose eller stivhed og nedsat bevægelighed i hoften.

Hofteleddysplasi (ustabil hofte), overbelastning og eller fiberskader i hoften eller lysken.

Lyskesmerter (smerter og ondt i lysken) og irritation i af hoftebøjer eller lyske muskler, overbelastning af hoftebøjer eller lyskemuskler, smerter i hoftebøjeren (ondt i hoftebøjeren), smerter i låret/lårsmerter, fiberskade og forstrækninger i låret.

EFFEKTIVE ØVELSER MOD HOFTESMERTER

Her kan du se et forsalg på simpelt og yderst effektivt fysioterapeutisk træningsprogram til at dine fjerne hoftesmerter med.
Programmet som består af en styrkedel og en mobiliserings -og strækdel kan bruges af alle og er udviklet af vores digtige osteopater og fysioterapeuter hos CPH Osteopati Øvelserne er effektive mod problemer i hoften som slidgigt, springer hofte, Løber hofte, smerter på ydersiden af hoften, psoas smerter, hoftebøjer smerter, inflammation i hoften, lyskesmerter og meget mere. Er du i tvivl om øvelserne kan gavne dig så kontakt os gerne i dag eller book tid online til en konsultation.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER