Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Theis Kiszka Fysioterapeut & Osteopat

HAR MIN BABY STRAMT TUNGEBÅND?

Stramt tungebånd også kaldet ankyloglossi ses ofte hos nyfødte babyer, og kan påvirke flere ting end bare amningsbesvær.
Har din baby stramt/kort tungebånd, er der tale om den lille streng under tungen som er forkortet/stram eller at den hæfter for langt fremme på tungen.


Dette kan medføre at din baby ikke kan svøbe, danne et godt sug/vakuum omkring brystet eller flasken. Babyen kan have svært ved at løfte tungen, svært ved at stikke tungen ud, og eller løfte tungen opad i ganen og har derfor svært ved at danne undertryk. Oftest viser dette sig i en utilfreds og irritabel baby i forbindelse med måltiderne, idet barnet ikke får et tilfredsstillende sug og synkebevægelse, som der er behov for når føden skal indtages.


Derfor vil en baby med stram/forkortet tungebånd ofte spise mange små og hurtige måltider og typisk udvise stor suttetrang, hvilket kan medføre suttevabler hos barnet, svie og brystsmerter i forbindelse med amningen hos mor og i sidste ende føre til en urolig og ubekvem rytme omkring babyens måltider.


Vi anbefaler vores dygtige behandlere med speciale inden for baby behandling.

Rene B. A.,Theis, Daniel, Dzenis, Sara, Martin, Alex,René K,Joel og Emilie

SYMPTOMER PÅ STRAMT TUNGEBÅND HOS BABYER OG SPÆDBØRN

 • Svært ved at åbne munden tilstrækkeligt op
 • Svært ved at fastholde vakuum i forbindelse med amning (eller flaske måltider) 
 • Gråd og uro i forbindelse med amning
 • Stor suttetrang
 • Suttevabel på læben
 • Spiser mange små hurtige måltider
 • Spilder mælk ud af mundvigen 
 • Klikkende kæber
 • Svie og sår på amme bryst
 • Klagende og klynkende baby

SYMPTOMER PÅ STRAMT TUNGEBÅND HOS STØRRE BØRN

 • Spise og synke besvær
 • Tale besvær
 • Fordøjelses problemer
 • Hurtigere urolig og irritable

SYMPTOMER HOS MOREN

 • Smerter ifm. amning; ømme og svien brystvorter
 • Fortykket brystvorter
 • Sår på brystvorter
 • Brystbetændelse
 • Svamp på brystet
 • Hurtigt og smertefuldt nedløb af mælk
Utilfredsbaby med stramt tunge bånd, mistanke om stramt tungebånd, screening og undersøgelse osteopatisk af din baby. Vi har speciale i babyer

TYPER AF STRAMT TUNGEBÅND

Hvis tungen ikke kan komme ud over læberne på babyen/barnet er det oftest grundet at, tungebåndet er stramt i dele eller hele vejen ud til spidsen af tungen. Tungebåndet kan nemlig have restriktion på den forreste, midterste og bagerste del af tungen.


Typen af tungebåndets restriktioner kan deles op i forskellig klassificering:

Typisk er Kotlows klassificering den mest brugte som deles op i en type 1-4, alt efter hvor yderligt restriktionen sidder på tungen.

Oftest bruges betegnelsen; ATT (anterior tongue tie) for typen af restriktionen sidder på det forreste tungebånd og ofte nævnes som “synligt stramt tungebånd”, svarende til type 1 + type 2.


Er tungebåndet derimod kun stramt på den bagerste og midterste del af tungen, kan tungens forreste del stadig bevæge sig frit.

Oftest bruges betegnelsen; PTT (posterior tingue tie). Det nævnes ofte som type 3 og type 4.


Disse typer som betegnes typisk som “skjult, stramt tungebånd” idet restriktionen sidder fra midt og bagtil på tungebåndet.

Denne udgave kan synes normalt for et utrænet øje, men kan give lige så store problemer som ATT; type 1 og type 2.

Hos CPH Osteopati har vi erfaring i er screene for tunge og kæbe dysfunktioner og disse påvirkninger på babyens/barnets generelle trivsel.

OSTEOPATISK BEHANDLING OG SCREENING AF STRAMT TUNGEBÅND

Ved behandling af babyer med mistanke om stramt tungebånd, er det vigtigt at klarlægge om babyen overhovedet har stramt tungebånd eller om problematikken stammer fra et andet sted.

Men hvis det konstateres at der er stramt tungebånd, vil osteopaten sideløbende med den osteopatiske behandling ofte anbefale  et follow-up hos en speciallæge omkring en evt. klipning af tungebåndet hvis det vurderes for stramt.

 

Den osteopatiske behandling tager udgangspunkt i væsentlige nænsomme teknikker i form af osteopatiske kranie- og kæbe teknikker, for at rette babyens kæbe, stimulere tunge og ganen hos barnet. Hertil bruges blide muskelteknikker for at korrigere evt. spændinger i nakken.
Ydermere vil vi komme med gode råd til hvordan I selv derhjemme kan stimulere og ”træne” med babyen.

MIN BABY HAR FÅET KLIPPET TUNGEBÅND

Har dit barn har fået klippet tungebåndet kan det give god mening at blive screenet og vejledt af osteopaten i tiden efter. Her vil vi give vores vurdering af om tungebåndet er blevet tilstrækkeligt klippet til, at babyen kan bruge tungen optimalt. I visse tilfælde ses det at et klip ikke har været dybt nok og der kan derfor stadig være problemer med, sutte, synke og amning efter et klip

Typisk vil vores screening indebære test af;


 • Sutterefleks og tungeform
 • Kæbe og gane
 • Nakke og kranie

 

Afhængig af fund vil osteopaten stimulere med nænsomme teknikker for at korrigere og lindre samt guide i hvordan I selv kan stimuleres og ”træne” med barnet hjemme.

Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at genhenvise babyen til egen læge igen, hvis det vurderes at tungebåndet stadig er for stramt.

ANTAL BEHANDLINGER

Uanset om jeres baby eller spædbarn kommer med eller uden symptomer, er en enkelt konsultation ofte ikke nok.

I langt de fleste tilfælde ser vi at der er behov for behandling af en eller flere problematikker, for at forebygge fremtidige gener for jeres barn. Ofte er der også behov for at give øvelser og vejledning samt opfølgning på disse.

Det typiske baby forløb strækker sig derfor over 3 gange, men nogle mere komplicerede problematikker tager længere tid at behandle og kan derfor strække sig over 4-6 behandlinger.

Stramt tungebånd, ankyloglossi, osteopatisk behandling, Specialister i baby behandling. Behandling af ammeproblemer.. Vi kan hjælpe jeres baby. Amager, København, Birkerød, Ballerup Køge

VORES DYGTIGE OSTEOPATISKE BABYBEHANDLERE


Hos CPH Osteopati uddanner vi os løbende. Flere af vores dygtige osteopater har taget adskillige ekstra kurser og videreuddannelser inden for netop baby behandling.

Hos os er jeres baby i de tryggeste hænder. Book tid i dag hos en af vores primære baby behandlere.

København: Rene Andersen, Dzenis Zukovic, Daniel Attardo og Sara Mohr

Birkerød: Theis Kiszka, Alex Heidelbach, Daniel Attardo og Joel Rosenfeldt

Ballerup: Theis Kiszka, Dzenis Zukovic, Daniel Attardo, Martin Lauridsen, Sara Mohr, René Kiel og Joel Rosenfeldt

Køge: Rene Andersen og Martin Lauridsen

Helsingør: Alex HeidelbachHVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
2 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
4 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
4 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER