Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

OSTEOPATISK BEHANDLING TIL BABY & SPÆDBARN


Græder din baby hjerteskærende og ustoppeligt? Har din baby søvnproblemer, problemer med at spise, kolik, fordøjelsesproblemer, kramper, eller er din baby ofte syg? Så er det en god ide med en konsultation hos CPH Osteopati. Ved hjælp af blide undersøgelses og behandlings metoder, undersøger vi din baby grundigt ift. de symptomer som din baby kommer med. Dette vil vi gøre ved at mærke blidt på eksempelvis bevægelighed hos din baby, undersøge asymmetri og undersøge fordøjelsessystemet. Når vi har afdækket årsagen til problemet vil vi udover behandlingen supplere behandlingen med råd om søvn, kosttilskud, lejring, gør-det-selv behandling og øvelser.


Vi anbefaler vores dygtige behandlere med speciale inden for baby behandling.
Rene B. A., Theis, Daniel, Dzenis, Sara, Martin, Alex, René K og Joel


babybehandling, spædbørn, reflux, kolik, forstoppelse, baby, osteopati københavn.

SYMPTOMER

Nogle af de hyppigste årsager til, at vi ser en baby til behandling i klinikken er listet op her:

SKÆVT KRANIE OG BABY, SPÆDBARN

Skæve kranier ser vi ofte i praksis og nedsat bevægelse i nakken er ofte den bagvedliggende årsag til de ovennævnte symptomer.

Skæve kranier opstår som oftest i forbindelse med fødslen, hvor babyens kranie udsættes for et stort pres, især ved hurtige fødsler, fødsler med kejsersnit eller når der bruges sugekop eller tang.  Der kan dog også forekomme komplikationer efter en helt normal fødsel og graviditet. I nogle tilfælde kan man med det blotte øje se, at babyen har fået et skævt kranie, men i 80% af tilfældene er det ikke synligt. Osteopater er trænet i, at kunne identificere skævheder eller andre komplikationer med kranieknoglerne eller i kroppen. Dette er effektivt når det gælder babyer der ikke selv kan fortælle, hvor det gør ondt eller hvad årsagen er. Læs mere om behandlingen her

NAKKEPROBLEMER OG BABY, SPÆDBARN

Nakke problemer ses meget ofte hos nyfødte, det kan skyldes fødslen eller babyens position inde i maven. Typiske nakkeproblemer hos en baby er nedsat bevægelse og tydelig favorit side. Favorit side er når babyens hoved og nakke ligger mere til den ene side end den anden. Dette kan skyldes spændinger og låsninger i nakken. Dette kan give babyen stort ubehag og medføre at babyen får søvnproblemer og skævt kranie.

For uden dette kan flere nerver i babyens kranie og nakke komme i klemme. Især fordøjleses nerven, vagus nerven, er vigtig at nævne. Problemer med vagus nerven med med øre problemer som nedsat fordøjelse, mavekramper, kolik, forstoppelse mv.

søvnproblemer, mavekneb, reflux, silent reflux, babybehandling i Køge, Ballerup og København. Osteopati

BLID, OSTEOPATISK KRANIO SACRAL TERAPI TIL DIN BABY, SPÆDBARN

Kraniel osteopati er en mild behandlingsform, hvor osteopaten behandler babyens kranie og evt. nakke med meget blide mobiliseringer og bevægelser. Dette hjælper med til at løsne spændinger, som barnet kan have fået under graviditeten og fødslen 

Skæve kranier, nedsat bevægelse af nakke og ryg kan være direkte årsag til at babyen får smerter, men kan også være  årsag til afklemning af flere vigtige nerver. Denne afklemning kan medføre problemer med fordøjelsen samt sutte og synke reflexer, søvnproblemer, reflux mv. I alle tilfælde kan babyen reagere med gråd, utilfredshed og være pyldret.

Foruden at undersøge og behandle babyens kranie, nakke og ryg, undersøges hele babyens krop for assymetri og spændinger der kan være medvirkende til problemerne og disse korrigeres, vi laver et grundigt baby tjek.

Hos CPH Osteopati giver vi os god tid til at lytte til forældrenes beskrivelse af problemet og stiller specifikke opklarende spørgsmål således, at vi kan finde frem til årsagerne til, at din baby græder. Vi har mange års erfaring med at kunne hjælpe babyer til bedre trivsel gennem osteopati.

ANTAL BEHANDLINGER

Uanset om jeres baby eller spædbarn kommer med eller uden symptomer, er en enkelt konsultation ofte ikke nok.

I langt de fleste tilfælde ser vi at der er behov for behandling af en eller flere problematikker, for at forebygge fremtidige gener for jeres barn. Ofte er der også behov for at give øvelser og vejledning samt opfølgning på disse.

Det typiske baby forløb strækker sig derfor over 3 gange, men nogle mere komplicerede problematikker tager længere tid at behandle og kan derfor strække sig over 4-6 behandlinger.

VORES DYGTIGE OSTEOPATISKE BABYBEHANDLERE


Hos CPH Osteopati uddanner vi os løbende. Flere af vores dygtige osteopater har taget adskillige ekstra kurser og videreuddannelser inden for netop baby behandling.

Hos os er jeres baby i de tryggeste hænder. Book tid i dag hos en af vores primære baby behandlere.

København: Rene Andersen, Dzenis Zukovic, Daniel Attardo og Sara Mohr

Birkerød: Theis Kiszka, Alex Heidelbach, Daniel Attardo og Joel Rosenfeldt

Ballerup: Theis Kiszka, Dzenis Zukovic, Daniel Attardo, Martin Lauridsen, Sara Mohr, René Kiel og Joel Rosenfeldt

Køge: Rene Andersen og Martin Lauridsen

Helsingør: Alex Heidelbach
FAQ

Q – Hvordan kan I behandle min baby?
A – For at hjælpe din baby vi brug for at udføre en fysisk vurdering med vores hænder, da vi er manuelle behandlere. Vi har stor erfaring med at hjælpe babyer, med et utal af problematikker.


Q - Hvad er et babytjek?
A  - Et babytjek er en undersøgelse af din baby der ikke umiddelbart synes at have problemer eller udfordringer, Vi undersøger grundigt din baby, for at se om der skulle være skjulte udfordringer, som spændinger eller låsninger der muligvis senere kunne udvikle sig til udfordringer for jeres baby


Q – Hvor mange osteopati behandlinger skal jeg regne med til min baby?
A – Det kan være svært at sætte et præcis antal behandlinger på, da problematikkerne varrierer meget. Man kan som tommelfingerregl regne med 3-5 behandlinger

 

A - Hvad er forskellen på osteopatisk og kiropraktisk behandling til babyer?

Q - Osteopatisk og kiropraktisk behandling til babyer har nogle ligheder, da begge tilgange sigter mod at forbedre kroppens funktion og lindre ubehag. Der er dog nogle vigtige forskelle:

Osteopatisk behandling til babyer:

  1. Helhedsorienteret tilgang: Osteopati har en holistisk tilgang, der ser på hele kroppen og dens strukturer. Osteopater søger at identificere og korrigere eventuelle ubalancer i det muskuloskeletale system, fordøjelses systemet, nervesystemet samt kraniet.
  2. Blidere teknikker: Osteopater bruger ofte blide, tryk- og strækningsteknikker, der er tilpasset til babyers skrøbelige kroppe. Behandlingen er skånsom og ikke-invasiv.
  3. Fokus på kraniosakralterapi: Osteopater kan bruge kraniosakralterapi, en teknik, der fokuserer på børns kraniosakrale system (kraniet og rygsøjlen). Dette sigter mod at forbedre nervesystemets funktion og bevægelighed af kranet og rygsøjlen

Kiropraktisk behandling til babyer:

  1. Primært fokus på rygsøjlen: Kiropraktik har en primær fokus på justering af rygsøjlen og nervesystemet. Kiropraktorer søger at korrigere subluxationer (mindre dislokationer) i rygsøjlen, som de mener kan påvirke helbredet.
  2. Specifikke justeringsteknikker: Kiropraktorer anvender ofte specifikke justeringsteknikker, der kan indebære en kortvarig og kontrolleret manipulation.
  3. Mindre holistisk: Kiropraktik har tendens til at have en mere specifik og begrænset tilgang i forhold til osteopati og fokuserer i høj grad på rygsøjlen.

Q – Hvad gør jeg, hvis mit barns problematik ikke står på listen over problematikker i behandler?
A – Så er det sandsynligvis en problematik vi har set før, også selvom at den ikke står på listen. Du er altid velkommen til at ringe til os eller send os en mail, Vi besvarer alle mails dagligt. Alle dine spørgsmål er velkomne. Vores mail er kontakt@cphosteopati.com

Q – Hvad hvis mit barn er bange, græder eller skriger under behandlingen?
A – Vi møder altid baby med en tryg og rolig tilgang, men det er der normalt at en baby af og til kan reagere med gråd under behandlingen.  Det er vi vant til.
Vores blide, rolige og legende tilgang til behandlingen beroliger som oftest jeres baby  og vi overrasker ofte forældrene ved at kunne behandle børn, der ellers ikke tillader meget berøring.

Q -  Gør det ondt på min baby af modtage behandling.
A – Behandlingen er blid og er derfor ikke smertefuld. En baby kan dog reagere med gråd og i langt de fleste tilfælde skyldes det utryghed. De fleste forældre vil opleve at babyen bliver mere rolig og at dens ubehag  eller årsag til mistrivslen lindres under behandlingerne.

Q – Hvad gør jeg, hvis mit baby skal ammes eller skal skiftes under en behandling?
A – Det er en situation vi oplever dagligt, vi kan sagtens behandle under både bleskift og amning, eller bruge tiden til at sende øvelser, råd og vejledning til jer. På alle vores klinikker har vi pusle faciliteter til jeres baby

Q – Hvad hvis mit barn lige har spist og gylper?
A – Det er vigtigt barnet er tryg og mæt, vi er vant til babyer kan gylpe. Hvis barnet er mæt og veludhvilet, er det dejligt, men vi kan behandle under alle forhold

Q – Hvad skal jeg medbringe til behandling af baby?
A – Medbring et lagen, håndklæde eller dyne som baby kan ligge på under behandlingen. I må meget gerne medbringe favorit bamsen eller legetøjet så jeres baby er underholdt og tryg under behandlingen.

Q – Kan i garantere at min baby eller barn får det bedre af behandlingen?
A – Langt de flest oplever en bedring hos deres baby efter få behandlinger. Viser det sig at osteopati ikke er tilstrækkeligt henviser vi jer videre til yderligere udredning hos de relevante fagpersoner.

Q – Kan min baby reagere på behandling?
A – Efter behandling er barnet ofte træt, tørstig og måske overstimuleret. Det fortager sig i løbet af dagen. Enkelte børn reagerer kraftigere på behandling og kan være mere pylrede over et par dage, men andre bliver mere rolige og sover mere.

Q – Kan i behandle min baby eller barn, når de er syge?
A – Det er ikke godt for babyen at modtage behandling når de er syge, da deres immunforsvar allerede arbejder hårdt. Hvis dit barn er sygt, vil det bruge alle ressourcer på at blive rask igen og behandlingen vil blive mindre effektiv. Vi anbefaler derfor ikke at behandle syge eller sløje børn.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER