Danmarks førende inden for osteopati

TRÆNING OG ØVELSER MOD RYGSMERTER


TRÆNING AF MAVE OG RYG

Op til 30% af den danske befolkning har haft rygsmerter, mere specifikt i lænden, inden for de sidste 2 uger.

I ca. 75 % af alle tilfældene er det ikke muligt at pege på en specifik årsag til smerterne. De bliver derfor betegnet som uspecifikke eller funktionsbetingede ryg smerter, der oftest stammer fra muskler, led og nerver i og omkring rygsøjlen.


Smerterne kan være tilstede i kortere og længere perioder og kan vise sig i form af hold i ryggen, facetledssyndrom, lumbago, hekseskud og myoser. Få mere at vide om ryg smerter her..

Forskning viser, at almen god fysisk form er vigtig for at have en sund og smertefri ryg. Rigtig mange forskellige former for motion og træning kan derfor sikre dig en sund ryg. Træning af corestabilitet er en af disse træningsformer. Corestabilitets træning er simple øvelser, der kan styrke din core (muskelkorsettet omkring rygsøjlen)  og reducere dine smerter.


Corestabilitet kan betegnes som  lænde, bækken og hofte regionenernes musklers evne til at forhindre ovedreven bøj og svaj i rygsøjlen og deres evnen til at returnere ryggen til neutral position efter belastning.  Formålet med coren er, at give strukturel støtte for de fleste af kroppens vigtige organer, sikre rygsøjlens integritet samt skabe en stabil base for dynamiske bevægelser. Dette kræver koordination og stor muskulær præcision sig sikrer en smertefri ryg.

At have en stærk core, er derfor vigtig for at ungå smerter, både for dem der dyrker styrketræning og elitesport, og også for almindelige mennesker med fysisk belastning på kroppen i hverdagen. Coren hjælper nemlig med til at stabilisere hele kroppen, og sørger for, at man ikke kommer til skade under løft og bevægelse


Så snart en person begynder at bevæge sig, vil bevægelsen starte med en spontan opspænding af coren. Et godt eksempel på dette er, at sidde på en stol og række ud efter f.eks en kop. Hvis du placerer en hånd på maven, vil du kunne mærke opspændingen her, inden du starter bevægelsen. God corestabilitet er derfor centralt i det muskulære-skeletale system, for at forbygge alt fra rygs merter til bækken smerter, hofte smerter og knæ smerter.


Kroppen har 3 anatomiske planer og for at opnå god corestabilitet er det vigtigt, at der er balance mellem styrken af muskulaturen i alle 3 planer og at træning af muskulaturen sker i alle planer.

Heruder er de vigtigske core muskler nævnt.



A: Det sagittale plan.

 • Rectus abdominis (De lige mavemuskler)
 • Transversus abdominis (De skrå mavemuskler)
 • Erector spinae og multifidi (Rygstrækkerne)
 • Gluteus maximus (Den store ballemuskel)
 • Hamstrings (Baglår)


Samtidig kontraktion af alle disse muskler skaber afstivelse af rygsøjlen, øger trykket i maven og giver en stabil core.


B: Det frontale plan:

 • Gluteus medius og minimus (Ballemuskler på siden af hoften)
 • Quadratus lumborum (Lænde muskler)
 • Hofte adductore (Hofte indadfører)


C: Det transverse plan:

 • Hofte rotatorer
 • Thorax rotatorer.



Træning af ryggen og maven kan nedsætte:


 • Smerter fra hofte og balder
 • Smerter fra bækken
 • Graviditets smerter
 • Knæ smerter, især ”runners knee”
 • Hofte smerter, især "runners hip"
 • Iskias smerter
 • Lyskensmerter
 • Generelle overbelastnings problematikker.
 • Tilbagevendende smerter i kroppen generelt.


Hvis du oplever smerter i ryggen, lænden, bækkenet, hofte, knæ eller genrelt i det muskulære system, er det vigtigt at få evalueret problematikken hos en fagprofessionel, således at der sættes ind, med de korrekte øvelser i de korrekte planer. Ingen mennesker er ens og derfor kan behovet for hvilke muskler der skal styrkes være forskellige fra person til person.



Osteopatisk tilgang til smerter i ryggen og ondt i ryggen

 • At finde og optimere de problemområder som er årsag til smerterne i ryggen. Rygsmerterne kan være symptomet på en dybereliggende årsag.
 • Sikre god blodgennemstrømningen i smerteområdet. Behandling af de organer der hører både til kredsløbet og immunsystemet spiller en betydelig rolle for dette - du kan læse mere om organ behandling her.
 • Sørge for optimal balance og samspil mellem musklerne der hæfter omkring bækken, ryg og hofte, ved at sørge for optimal bevægelighed af disse led. Enten gennem ledmobilisering eller manipulation. Du kan læse mere om osteopatiske behandlingsteknikker her.
 • Analyse af kropsholdning, samt analyse af muskelstyrken i alle 3 planer for at afklare, hvor kroppen mangler sin stabilitet.
 • Specifik øvelsesvejledning til de svage områder og vejledning i korrekt kropsholdning, tilpasset til den enkelte person.



Hvad kan du selv gøre hvis du har smerter i ryggen?

 • For personer med stillesiddende arbejde, er det ekstra vigtigt at arbejde på bevægeligheden og stabiliteten i ryggen - Minimum 30 min. daglig aktivitet anbefales.
 • Søvn er meget vigtig for optimal kropsfunktion, generelt anbefales omkring 8 timers søvn. Når vi sover renses kroppens organer  og muskel -og bindevæv mv. regeneres.
 • Reducer stress, travlhed og psykiske belastninger i hverdagen - disse faktorer nedsætter funktionen af dine systemer (organsystem, blodsystem, nervesystem m.m.)
 • Tænk over din kost, spis varieret og skær ned på overforbrug f.eks af sukker, fedtholdige fødevarer og alkohol. Det er vigtig at give kroppen de optimale nærringsstoffer, for at kunne fungere optimalt.
 • Til sidst er det vigtigt, at du følger de råd og den vejledning du har fået af osteopaten, hvad enten det er øvelser, kost eller livsstilændringer.




HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
2 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
4 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
4 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER