Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

LIDER DU AF TINNITUS?

450.000 danskere lider af tinnitus, det svarer til ca. 10 % af den voksne befolkning. Lang de fleste af dem har tinnitus ofte eller næsten konstant, mens mellem 0,5 og 1 % har tinnitus i en sådan grad, at de oplever, at deres livskvalitet bliver påvirket.
Men faktisk oplever til op til40-45% af befolkningen tinnitus i kortere eller længere tid.

Alle aldersgrupper kan få tinnitus, men det er mest udbredt hos voksne mennesker og særligt hos ældre. Tinnitus er ikke arveligt.

Tinnitus er en oplevelse af indre lyd, tone, susen eller kliklyd lokaliseret til det ene eller begge ører. Lyden høres kun af personen selv og er ofte difffus inde i øret. Lyden er ikke forårsaget af udefrakommende lydkilder.

Nogle oplever at høre lyden kun i det ene øre, eller at lyden er mest markant i den ene side. Andre oplever at høre lyden lige meget i begge ører, mens andre igen har en mere uklar oplevelse af at høre noget et eller andet sted i hovedet.

Hvis du oplever en susen for ørene en ringen, kimen, brummen, hvinen, metallyd, pulseren, kliklyd, piveklyd eller ligende for dine øre, så skal du læse videre her. Så kan du have funktionel tinnitus som vi kan hjælpe med.


ÅRSAGER TIL TINNITUS, OSTEOPATISK UNDERSØGELSE - HVORFOR FÅR MAN TINNITUS?

Tinnitus er et symptom, som kan have mange forskellige årsager. Årsagerne kan være uklare og oplever man tinnitus vil det altid være en god ide at opsøge en ørenæse hals læge. Har man været til ONH og findes der ingen årsag kan det være en rigtig god indikation for at osteopatisk behandling kan hjælpe.

Grundlæggende skelnes mellem 2 forskellige typer af tinnitus.  Strukturel tinnitus og funktionel tinnitus.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

SYGDOM, STRUKTURELLE PROBLEMER, TINNITUS OG OSTEOPATI

Strukturel tinnitus kan f.eks være høreskader og en lang række af sygdomme, herunder hjertekar sygdomme, meniére, anæmi, diabetes mv. Alle  øresygdomme kan være ledsaget af eller forårsage tinnitus. Tinnitus optræder oftest sammen med nedsat hørelse på grund af alder eller i forbindelse med en kraftig støjpåvirkning gennem lang tid. Støjpåvirkning gennem længere tid bevirker at sansecellerne, hårcellerne, i det indre øre kan have taget permanent og strukturel skade, hvilket medfører, at forkerte nervesignaler bliver sendt til hjernen. Disse signaler kan opleves som tinnituslyd som tidligere nævnt.

Ved strukturelle forandringer i øret, for meget ørevoks, skader, sygdomme eller lign. vil en øre næse halslæge konstatere problemet.

Osteopatisk behandling er ikke indikeret her, da osteopati primært beskæftiger sig med funktionelle problemer, herunder funktionel tinnitus.

FUNKTIONEL TINNITUS OG OSTEOPATI

Funktionel tinnitus skyldes meget ofte problemer fra andre led og især muskler i kroppen. Som navnet antyder vil der ligge en funktionel årsag bag tinnitus problematikken. Osteopati beskæftiger sig primært med funktionelle problematikker og hos CPH Osteopati ser vi hver eneste uge folk med tinitus problemer.

Årsagen til funktionel tinnitus kan være problemer med vores hørenerve nervus vestibulu chochlearis, problmer med muskulatur eller led omkring nakke, kæbe, skulder, kranie. Det skyldes i mange tilfælde også problemer med stress, spændinger efter piskesmæld eller hjernerystelse, arvæv efter operationer, maveproblemer, corona senfølger og mange andre ting. Læs mere her under. 


Grundlæggende er det vores 8. cranie nerve vestibulu chochlearis som sørger for hørelsen (cochlear). Den har samtidig ansvar for vores balance (vistibulu) Derfor kan der være sammenhæng mellem svimmelhed, balance problemer og problemer med hørelse, herunder tinnitus. Vi vil kun koncentere os om nervens høre del her.

Vores 8. cranie nerve vestibulu chochlearis reagerer når de små hår i øret stimuleres, her fragår signalet til den midterste del af hjernestammen kaldet pons. Neven løber mellem bunden af pons og medulla oblongata, vores forlængede rygmarv. (den nederste del af hjernestammen). Denne del af hjernestammen har forbindelse til nakkens musker og led og til kranet. Derfor kan der være en stærk sammenhæng mellem funktionelle problemer fra eks. nakke, kæbe, kranie og tinitus (læs mere herunder)

NAKKESPÆNDINGER KAN VÆRE ÅRSAG TIL TINNITUS

Nakkespændinger er en meget hyppig årsag til funktionel tinnitus. Det skyldes meget ofte stillesiddende arbejde, akavede arbejdsstillinger, uheldige sovestillinger, stress, for lidt motion og lignende som er med til at give nakkespændinger.
Hvis du oplever tinnitus og har spændinger fra nakken, hold i nakken, låste led, spændinger i nakken, myoser i musklerne eller oplever du har svært ved at bevæge nakken fuldt ud, så kan det være årsagen og så kan vi hjælpe dig.

Nakkespændingerne får muskulaturen der hæfter på nakken, eller omkring kraniet ved ørene til at spænde op. Spændingerne funktionelt givet problemer med tinnitus og vi kan hjælpe med behandling.

Du kan læse mere om nakke behandling her.

KÆBEPROBLEMER KAN VÆRE ÅRSAG TIL TINNITUS

Spændinger og problemer fra kæben er en klassisk årsag til tinnitus. Kæben er tæt forbundet med øregang og kranieknoglen, temporalis.

Kæbeledsdysfunktioner, som klikken fra kæbe, skævt bid, problemer med at åbne eller lukke kæben korrekt, skurren fra kæben mv kan have en medvirkende årsag til at man udvikler tinnitus.

Hvis du kommer til behandling hos CPH Osteopati vil vi automatisk undersøge din kæbe og behandle den grundigt hvis vi finder en kæbeledsdysfunktion hos dig og du samtidig har tinnitus. Det er meget normalt, at du ikke har symtpomer fra kæben, men kun oplever tinnitus.

Som osteopater ser vi kroppen som en helhed og årsag og problem er tit forskellige.


Læs mere om behandling af kæben her.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

KRANIET KAN VÆRE ÅRSAG TIL TINNITUS

Vores øregang sidder på det der kaldes temporale knoglen i kraniet. Hvis der opstår problemer med bevægelse af knoglen, efter slag til hovedet, kraniebrud, hjernerystelse, piskesmæld, øreinfektioner, spændinger fra nakke eller kæbe, inflammationer i øre/næse region mv så kan de nedsætte bevægelsen af kraniet eller give spændinger i vores kraniehinder og dura.
Disse spændinger og blokeringer i kraniet bevægelse kan give problemer med tinnitus. I disse tilfælde vil vi bruge vores blide og effektive cranio sacrale teknikker som behandling, kombineret med muskulær og manipulations behandling.

Læs mere om vores behandling senere.

STRESS & TINNITUS - OG MANGLENDE SØVN

Tinnitus kan være en funktionel tilstand knyttet til psykisk belastning. I rigtig mange tilfælde er en psykisk belastning der trigger vores klar til kamp / stress nervesystem årsag til tinnitus.

Mange mennesker oplever perioder i deres tilværelse, hvor de føler sig ekstra belastede. Det kan skyldes personlige problemer, trivlsel, arbejde, sygdom osv. I sådanne perioder er det almindeligt at have mindre overskud, og her kan tinnitus blive endnu en belastning, som kan være svær at se bort fra

Når vi er i vores klar tilkamp nervesystem, gennem en længre periode, vil vi automatisk spænde op i vores muskler. Især vores primære stess muskler nakke og kæbe.

En ond cirkel kan fremkomme, hvor man føler, at tinnitus tager til i styrke og giver mere ubehag, som så igen øger muskelspændingerne.

Når ens omgivelser bliver mere rolige f.eks om aftenen og om natten, vil tinnitus kunne opleves kraftigere og mere dominerende. Dette kan virke frusterende og stressende for kroppen. Nogle mennesker med tinnitus kan derfor opleve, at søvnen påvirkes. Det kan blive sværere at falde i søvn, ligesom det kan forekomme, at man vågner og pga. tinnituslyden oplever ikke at kunne sove igen. Afbrudt eller manglende søvn kan herefter forårsage træthed og give en krop i underskud, som så igen er med til at stresse vores krop.

CORONA KAN VÆRE ÅRSAG TIL TINNITUS

Corona senfølger fylder meget i den voksne del af befolkningen og mange døjer i meget høj grad med senfølger efter at have smittet med corona.
WHO definerer senfølger som mindst ét symptom, der bliver ved over to måneder efter en infektion med ny coronavirus, covid19 og som ikke kan forklares med andre diagnoser. Tinnitus er på listen over senfølger og eftervirkninger efter corona, covid 19. Årsagerne er ukendt lidt som der ikke er meget viden omkring hvorfor vi får corona senfølger.


Du kan læse mere om osteopati til corona senfølger her.

TINNITUS BEHANDLING OSTEOPATI

Osteopatisk undersøgelse og behandling består i at spørge grundigt ind til problematikken. Derefter vil vi undersøge hele kroppen for at fastslå om vi kan finde en årsag der kunne have en indvirkning på hvorfor du har tinnitus.

Vi vil bruge vores lange uddannelse og erfaring og sammen sætte et helt specikt behandlings forløb til dig ud fra samtale og undersøgelse.

Vi bruger vores manuelle færdigheder og behandlinger led, muskler, organsystem, immunsystem, nervesystem, cranio sacralt system og meget mere. Vores behandling er meget grundig og du vil hele vejen igennem blive inddraget i hvorfor vi gør som vi gør under behandlingerne, da vi ofte behandler andre steder end der hvor problemet er,

Tinnitus er kompliceret og som grundregel bør man at undgå situationer, som øger tinnitus, såsom støj, stresstilstande, søvnmangel, store fysiske anstrengelser og at være længe på et stille sted. For mange. kan baggrundsstøj kan være nyttig for at maskere tinnitus eller aflede.

Man kan øve sig i at være bevidst om, hvornår man er mindst generet af tinnitus og aktivt bruge denne selvindsigt i de situationer, hvor støjen generer mest. Mange oplever, at de ikke tænker over tinnitus, når de er fysisk aktive - f.eks. går en tur, dyrker sport osv.Vi står klar til at hjælpe dig med din funktionelle tinnitus.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER