Albuesmerter

Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

VI FJERNER DIN TENNIS ALBUE / ALBUESMERTER


OSTEOPATI TIL TENNISALBUE / ALBUESMERTER ER EFFEKTIVT FORDI:

  • Vi sørger for at optimere blodgennemstrømningen så du heler hurtigere.
  • Vi sørger for at behandle årsagen til smerterne, ved at behandle både, nakke, ryg, skulder,  albue og hånd.
  • Vi giver de korrekte øvelser tilpasset til din krop og din situation, hvad end skaden skyldes kontor arbejde,
    sport, træning mv.
  • Vi supplerer med shockwave, akupunktur, lokal manuel behandling samt kost og træningsråd
  • Vi har lang erfaring og sørger for et varigt resultat så skaden ikke kommer igen,ALT OM ALBUESMERTER/TENNIS ALBUE/GOLF ALBUE

Har du ondt i albuen, forstuvet albuen, en albue der låser, eller måske tennisalbue, golfalbue, musearm eller kontoralbue så kan vi hjælpe med øvelser og osteopatisk behandling. Læs mere herunder for at få gode råd og vejledning til øvelser, hjælp til selvhjælp og bliv klogere på hvorfor osteopatisk behandling er så effektiv til at hjælpe dig af med dine albue smerter.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR |KØGE

tennisalbue, golfalbue, kontoralbue, albuesmerter, ondt i albuen, osteopat københavn, fysioterapi, osteopati

OVERBELASTNING OG ALBUESMERTER

Smerter fra albue og underarm ses meget ofte. Albuen er lige som underarm og håndled udsat for stor belastning. Det skyldes især vores arbejde foran computere samt brug af smartphones og ipads mv. Skaderne er ligeledes meget svære at komme af med idet aflastning af samme områder tillige er meget svær.


TENNISALBUEN / TENNIS ALBUE / GOLF ALBUE

Den mest hyppige form for albuesmerter som vi ser forekommer i en stor del af underarmens muskler, der har til opgave at bøje håndleddet bagover og strække fingrene, de hæfter på det udvendige knoglefremspring på albuen. Tennisalbue er en overbelastning i disse sener og smerten sidder på ydersiden af albuen. Smerterne provokeres ofte ved at tage i et dørhåndtag eller vride en klud, bruge mus, løfte noget tungt eller bruge ipad eller telefon. Smerterne skyldes små bristninger i det bindevæv, der holder musklerne ned til knoglen. Vævet bliver irriteret, og der opstår inflammation som er en slags betændelsestilstand uden bakterier. Lidelsen opstår sandsynligvis som følge af overbelastning af vævet i området.

Problemet rammer hyppigst personer i 40-års-alderen og derover. Kvinder rammes hyppigere end mænd.


ÅRSAGER TIL TENNIS ALBUE / GOLF ALBUE

Tennisalbue/tennis albue/golfalbue rammer ikke kun tennisspillere, som netop anstrenger musklerne i dette område meget. Den kan ramme folk inden for andre idrætsgrene. Hyppigst ses lidelsen dog hos personer, der i deres erhverv udfører gentagne ensformige bevægelser.

Man mener, at bevægelser der sker med bøjet albue samtidig med, at hånden griber hårdt fat om noget er særligt belastende. Det kan være en ketcher eller et stykke værktøj og lignende.

Problemet kan også stamme fra nakken hvor nerverne til albuen udspringer. Et problem med nakken som låsninger, spændinger mv, kan genere nerverne som går ud i armen og som derved kan forårsage albuesmerter. Nedsat blodgennemstrømning til albuen er også en meget hyppig problematik. Dette kan forkomme pga dårlig holdning, fremskudt hoved, spændt brystkasse, eller spændte muskler i nakke, skulder, ryg mv


SYMPTOMER OG TENNISALBUE/TENNIS ALBUE/GOLFALBUE?

Generne starter som regel med gradvist indsættende smerter omkring knoglefremspringet på albuens yderside. Det er temmelig ømt, hvis nogen trykker på området. Hvis man bøjer håndleddet opad mod modstand, kommer der smerter svarende til knoglefremspringet.

Smerterne kan efterhånden stråle op i overarmen og ned langs underarmens yderside. Der kan komme en fornemmelse af svaghed i håndleddet, så man har svært ved at gøre ting, der kræver, at man bruger kræfterne i hånden.

GOLFALBUE (epicondylitis medialis)

En stor del af underarmens muskler, der har til opgave at bøje i håndleddet og fingrene, hæfter på det indvendige knoglefremspring på albuen (epicondylus medialis). Golfalbue er en betegnelse for overbelastning i disse sener og smerten vil være at finde på indersen af albuen. De provokeres gerne på samme måde som en tennisalbue, men smerterne sidder  således på modsatte side af leddet.


MUSEARM OG OSTEOPATI (kontoralbue)

Musearm er ikke en rigtig diagnose, men mere en betegnelse over generelle ofte uspecifikke smerter der kan komme ved brug af musen. Betegnelsen er en smule forældet og kaldes også for en skraldespandsdiagnose da der er mange med albuesmerter der får dette predikat påsat.

 

HVORFOR HAR JEG ONDT I ALBUEN?

Ved gentagne ensartede belastninger, som f.eks. ved kontorarbejde med mus og tastatur eller sportsgrene som tennis og styrketræning, overskrides muskelfæstet styrke. Der kommer derved mikroskopiske bristninger i senen og specielt ved senefæstet, hvilket medfører en overbelastningstilstand med senebetændelse tilfølge. Dette er en advarsel om at belastningen på vævet bør reduceres, hvis ikke vil der opstå en kronisk ”betændelse”, der er vanskelig at behandle. Jo længere tid du døjer med skaden, jo længere tid kan behandlingen risikere at varer.


Årsagerne kan være mekaniske, hvor der er fejlstilling i selve albueleddet eller håndleddet. Det kan også være spændinger i de muskler og fascier der omgiver albuen, som er skyld smerterne.


Neurologiske årsager til albueproblemer kan opstå, hvis de nerver der kommer fra nakken eller ryggen. som forsyner albuen, bliver afklemt. Således kan låste led i ryg og nakke være årsag til albueproblemer.


Der kan være vaskulære årsager til albuesmerter. En optimal blodforsyning til og fra det skadede område er essentielt for at kroppen kan hele problemet. Derfor er alle de områder der har indflydelse på blodforsyningen, altså brystkassen, ryggen, skulderen, overarmen m.m. meget vigtige at undersøge.


Vidste du at TOS ofte kan være årsag til albuesmerter? - Hvis du har tilbagevendende albuesmerter trods meget behandling kan det skyldes TOS hvor nerve og blodkar til armen afklemmes og derved nedsættes resititutionen. Læs mere her


OSTEOPATI TIL DINE ALBUESMERTER.

Ofte opstår årsagen til en tennisalbue, golfalbue eller musearm således andre steder i kroppen. Problemerne kan altså starte fra nakken, halsen eller skulderen hvor blod -og nerve tilføjelse til armen bliver komprimeret, læs mere om afklemning af nerve og blodkar til armen her,


Den osteopatiske behandling vil derfor altid starte med en grundig undersøgelse af, hvad der er årsag til tennisalbuen, golfalbuen eller musearmen.

En behandling kan starte med at osteopaten løsner led i nakken eller ryggen, f.eks. gennem manipulationer for at frigøre nerver. Derefter løsnes relevante fascier og muskler der potentielt kan afklemme på blodkar og nerver der fører ud til albuen. Læs mere om den osteopatiske behandling her,


Hos CPH Osteopati kommer vi også med gode råd og vejledning til aflastning af muskulaturen omkring tennisalbuen, golfalbuen, musearmen og instruerer i genoptræningsøvelser. Det kan også være relevant at se på kosten, søvn, motion mv

HVAD SIGER VORES KLIENTER

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 37

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER