Rygsmerter

Har du rygsmerter? - Osteopati kan hjælpe

5 grunde til at CPH Osteopati kan afhjælpe dine rygsmerter

 • Hos CPH Osteopati har vi et ekstremt højt faglig niveau - Vores behandlere har to statsautoriserede uddannelser, på i alt 8,5 år, som
  baggrund.
  Vi er både færdiguddannede osteopater og har en professionsbachelor grad i fysioterapi.
 • Vi søger for at behandle årsagen til smerterne, ved dybdegående at undersøge og behandle hele kroppen, dvs skulder, ryg, hofte, knæ,
  ankel, fod, organer, bindevæv, fascier mv.
 • Vi sørger for at optimere  blodgennemstrømning til det skadede område, da vi ved det er det vigtigte for hurtig heling.
 • Vi instruerer i fysioterapeutiske øvelser tilpasset til din krop og din situation, hvad end skaden skyldes.
 • Hos os er din behandling en kombination af både osteopati og fysioterapi for at opnå et langvarigt resultat, så smerten ikke kommer igen.- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI KØBENHAVN 32 966 002

- KONTAKT CPH OSTEOPATI BALLERUP 93 888 303


Rygproblemer, rygsmerter, ondt i ryggen, stivhed i ryggen, rygøvelser.

60– 80% af befolkningen vil opleve rygsmerter i deres liv  og hvert år oplever 15-20 % af befolkningen smerter fra ryggen.

Ondt i ryggen er  den mest hyppige smerteproblematik for mennesker over 45 år.

80% af alle mennesker vil dog komme sig over akutte smerter fra lænden efter 3 dage til 3 uger, med og uden behandling.

Op til 90% af smerter fra lænden vil være gået over inden for 6-12 uger.


Nogle af de mest hyppige symptomer på  rygsmerter og lændesmerter som vi ser hos CPH osteopati i København.


 • Hekseskud/låsning/hold i ryggen
 • Rygsmerter og graviditet.
 • Stivhed i ryggen, især om morgenen eller efter at have siddet ned.
 • Generel ubehag murrende smerter i ryggen
 • Træthedsfornemmelse i ryggen.
 • Skarpe smerter især ved bevægelse
 • Smerteudstråling til balle eller ben.


Hvert eneste symptom har en forskellig smertetype (murrende, prikkende, stikkende, jagende, dump mv.) og netop smertetypen er vigtig for en osteopat.  Det er ofte smertetypen der indikere for osteopaten hvilken struktur i din ryg der gør ondt (knogle, muskler, led, nerver mv.) og hvad der skal undersøges ærmere.

For en osteopat er smerte ikke bare smerte, det er således en vigtig del af undersøgelse at kunne identificere præcis hvilken struktur der er årsagen til smerterne, for derved at kunne sætte ind med korrekt behandling.


Årsager til dine rygsmerter.

Der kan være mange forskellige årsager til smerter i ryggen. CPH Osteopati undersøger og betragter kroppen og ryggen som en helhed, dvs. at vi finder den rigtige årsag(er) til smerter i ryggen. Disse smerter kan være forårsaget af problemer og dysfunktioner mange steder i kroppen.

 • Nakke og skuldesmerter - Problemer i nakken og skulderen kan direkte og inddirekte forårsage problemer i ryg og lænd. Nedsat bevægelighed, sivhed eller smerter fra enten skulderen eller nakken vil på virke måden du bruger din krop på og kan føre til ryg smerter, Fra hjernen og nakken har rygmarven desuden sit forløb sammen med hjernehinden. Denne hinde har relation til alle områder i selve rygsøjlen samt alle nerver der kommer ud af rygmarven. Læs mere om nakkesmerter her,
 • Stillesiddende arbejde eller ensidigt gentaget arbejde spiller også en stor rolle - Stillesiddende arbejde påvirker kredsløbet og kroppens binde, knogle og mukelvæv negativt.  Over tid vil stillesiddende eller ensidigt arbejde påvirke nåbiliteten i kroppenvæv som vil bliver stift og regidt, Dette ville også påvirke blogennemstrømningen og påvirke vores evne til at repererer kroppen. Venesystemet vil desuden stase og ophobe sig rundt omkring i kroppen, især i ryggen.
 • Organsystemet - Organsystemet kan i mange tilfælde forårsage refererede smerter til ryggenog resten af kroppen. Hvis eksempelvis leveren ikke er sund på baggrund af dårlig livsstil som inaktivitet, forkert kost eller for meget alkohol vil leveren sende smertesignaler til ryggen. Dette gør sig gældende for alle organer i kroppen. Læs mere om organ behandling her.
 • Arvæv i kroppen - Arvæv er et af de største traumer kroppen han blive udsat for. Arvæv medfører at kroppens bindevæv bliver strammere hvilket altid medfører at kroppen skal kompensere under bevægelse. En osteopat kan behandle arvæv i kroppen, der måtte påvirke muskler, led og organer.
 • Bækkenproblemer - bækkenet danner en enhed sammen med lændehvirvlerne, de pårvirker hinanden mekanisk Nedsat bevægelse i bækket, tidligere skader eller bækkenløsningkan betyde at ryggen ikke bevæger sig optimalt. Læs mere om bækken problemer her;
 • Hofte, knæ og ankel problemer - disse led danner en biomekanisk kæde med ryggen. Problemer i et led vil kunne påvirke ryggen og medføre smerter.

Pludselige smerter i ryggen kan opstå i alle aldre, men alderen spiller en betydelig rolle i udviklingen af smerter i ryggen over tid – der er ingen tvivl om, at rygsmerter forekommer hyppigst hos den ældre del af befolkningen især i lænden.


Discus degeneration

Er en del af det at blive ældre og kan opstår i de fleste led i hvirvelsøjlen. Degenerationen er en nedbrydning af vores discus skiver mellem ryghvirvlerne. Det varierer fra person til person hvor meget og hvor hurtigt en disc degeneres.

Nedbrydningen kan medføre inflammation i leddene og kan give lokale og udstrålende smerter. Hvis degeneration er årsagen til dine problemer opfattes smerten typisk som murrende. Smerterne kan forværres i siddende position, når man bøjer sig forover, løfter tungt eller roterer. Aktivteter som løb og vandring forværre ligeledes smerterne.

Smerterne kan bedres ved at aflaste ryggen i liggende position og undgår aktiviteter der gør ondt. Smerterne kan forsvinde af sig selv når vi passerer 60 år. Røngten billeder vil kunne bruges til at diagnosticere og afgøre graden af discus degeneration.

Styrketræning af berørte områder har god effekt på at nedsætte rygsmerterne.- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI KØBENHAVN 32 966 002

- KONTAKT CPH OSTEOPATI BALLERUP 93 888 303


Discusprolaps

Er en udposning af den geleagtige discuskerne, som bryder igennem discusskivens bindevævsring og ledbånd bagud mod rygmarvskanalen. Her kan prolapsen trykke på nervene i ryggen og give udstråling til benene. Det ses oftest i 30-50 års alderen, som følge af begyndende slid af discusskiverne. Discusprolaps kan opstå i hele rygsøjlens forøb, men 90% af alle discusprolapser opstår i lænderegionen.

Symptomer på discusprolaps kan være lokale smerter i lænden, ofte med strålende smerter ned i benet, under knæniveau, med føleforstyrrelser og nedsat kraft af muskulaturen tilfølge.

I 90% af tilfældende vil man behandle prolapserne konservativt, hvilket betyder uden operation, og består oftest af aflastning og træningsøvelser.

Rigtig mange mennesker lever dog med discusprotusion eller discusprolaps uden symptomer. Det er ikke selve prolapsen der gør ondt, men den inflammation der opstår i discus skiven og nerveroden.


Facetledslåsning

Det er det man i daglig tale kender som et hold i ryggen eller et såkaldt hekseskud.

Det er de små ledforbindelser mellem to ryghvirvler der låser sig fast. Det kan opstå pludseligt efter en bevægelse og vil begrænse bevægeligheden af ryggen. Det kan give smerte jag og kan opstå i hele rygsøjlen. Der er mange årsager til det kan opstå, overdreven fysisk stress af kroppen, dårlige arbejdsstillinger, ensidigt gentaget arbejde,  pludselige hurtige bevægelser, stress mv.

Problemet kan løses lokalt med en manipulation (knæk) eller mobilisering, men det bør altid undersøges hvad den bagvedliggende årsag til problemet er. I osteopatien ser man ofte, at problemer med bevægeligheden af et organ, kan begrænse bevægelighenden af ryggen og dette kan medføre låsninger i ryggen.


Der findes et væld af årsager og symptomer på rygsmerter og andre  årsager til rygsmerter kan være:

 • Scoliose (Medfødt skævhed),
 • Spondylolistese ( fremadglidning af en hvirvel i forhold til underliggende hvirvel),
 • Spinal stenose (Forekommer når området omkring rygmarven indsnævres, hvorved der lægges pres på rygmarven og de spinale nerver)
 • Slidgigt
 • Scheuermann (ryg derformitet)


Hvordan bliver jeg smertefri - fri for rygsmerter?

En osteopat kigger helhedsorienteret på kroppen og undersøger og behandler alle kroppens systemer, muskler, led, nervesystem, organsystem, blodsystem, lymfesystem og det kranielle system. Alle systemerne har en direkte påvirkning på hinanden og det er derfor afgørende for heling af rygsmerter, at de samarbejder optimalt. Der kan været simple årsager til akutte smerter i ryggen som kan løses på en enkelt behandling, men det er langt fra altid tilfældet og det er altid vigtigt med grundig udredning.

Du kan hjælpe dig selv være at gøre en række forskellige ting;

Du skal bevæge dig og holde dig igang uanset smerter - al bevægelser som udgangspunkt godt. Du må ikke være bange for bevægelse, din ryg er en stærk struktur. Du bør undgår 'fear avoidence' hvor du undgår specifikke bevægelser, fordi du er bange for at blive skadet igen.  Du bør reducere stress, smide overflødige kilo, spise sundt, dyrke motion og få nok søvn.

Du skal variere dine arbejdsstillinger ofte og få bevæget dig i dit daglige virke.  Træning og bevægelser er som udgangspunkt det vigtigste for at undgå rygsmerter og for at komme af med rygsmerter. Disse øvelser kan laves 3-4 gange om ugen.

Du kan se et forslag til generelle fysioterapeuiske træningsøvelser af ryggen her:


 1. Planken
 2. Sideplanken
 3. Bækkenløft
 4. Diagonalløft


Osteopatisk behandling af ondt i ryggen, rygsmerter og lændersmerter

En osteopat er interesseret i at finde årsagen til dine ryggener, derfor bliver hele kroppen undersøgt for at osteopaten kan finde og behandle den bagvedliggende årsag. Dette vil sikre at smerterne ikke kommer igen. Det er også vigtigt at finde den struktur der gør ondt og sikre at der er optimal blodgennemstrøming hertil.

Osteopaten skal ydermere sikre sig, at ryghvivlerne i ryggen kan bevæge sig fri og osteopaten kan behandle leddene og muskulaturen lokalt med manipulationer (knæk) og mobiliseringer hvis det skønnes nødvendigt.


Osteopaten kan ligeledes behandle de organer der har med immunforsvaret at gøre, for at sikre, at det fungerer optimalt, så kroppen hurtigt kan slå inflammationer ned og komme sig. Læs mere om vigtigheden af organbehandling her. Det er også vigtigt, at arbejde med det kranielle system og derved sikre god balance i mellem vores nervesystemer og sørge for at kroppen kan få ro til at hele af sig selv.


Betegnelser for rygsmerter.

Hos CPH Osteopati på Amager i København S, Osteopater i København, kan vi behandle alle typer af rygsmerter. Skæv ryg. Scoliose. Låsning i ryggen. Hekseskud. Diskusprolaps. Facetleds Syndrom. Hold i ryggen.  Træthed, tunghed og generelt ondt i ryggen. Smerter hold låsning i alle ryghvirvler. Lumbago. Smerter mellem skulderbladene. Låsninger mellem skulderbladene. Iskias. Myoser. Lændesmerter.  Bestil tid hos CPH Osteopati på Amagerbro i København online.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI KØBENHAVN 32 966 002

- KONTAKT CPH OSTEOPATI BALLERUP 93 888 303

VÆLG DEN KLINIK DER PASSER DIG BEDST

CPH OSTEOPATI - AMAGERBRO , KØBENHAVN

Kirkegårdsvej 25A

2300 København S

tlf: 32 966 002

CPH OSTEOPATI - INDUSTRIPARKEN, BALLERUP

Industriparken 44A - 1 sal lok 1.10

2750 Ballerup (SUNPARK)

tlf: 93 888 303

Hvad siger vores kunder om os?

4
2
9
14
1
6
15
11
7
12
13
8
10
5

CPH OSTEOPATI - AMAGERBRO KIRKEGÅRDSVEJ 25A,

2300 KØBENHAVN S

kontakt@cphosteopati.com

CPH OSTEOPATI - INDUSTRIPARKEN

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal lok. 1.10

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

kontakt@cphosteopati.com